Αίαντας Ευόσμου – ΓΣ Ηλιούπολης

Αίαντας Ευόσμου 3 - 2 ΓΣ Ηλιούπολης
12 Νοε 2016 - 18:00

Η Ηλιούπολη ηττήθηκε με 3-2 από τον μαχητικό Αίαντα, σ” ένα παιχνίδι που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για την ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη καθώς ένα πρόβλημα στο γόνατο της Γκλιγκόροβιτς δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί καθόλου στο ματς. Στη θέση της έμπειρης πασαδόρου έπαιξε η Λάβδα η οποία προσπάθησε να καλύψει το κενό. Εξαιρετική για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν Κάταλιν Κις.

Στο πρώτο σετ μέχρι το 13-13 και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η Ηλιούπολη για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ με 19-18 αλλά τα λάθη στην επίθεση στοίχισαν το πρώτο σετ όπου το κατέκτησε ο Αίαντας με 26-24.

Στο δεύτερο σετ Ηλιούπολη μπήκε πιο συγκεντρωμένη και πήρε από νωρίς προβάδισμα με 7-3. Ωστόσο ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων έφερε το σκορ στο 10-7. Η είσοδος της Γκρέκα και της Τσουμήτα διαφοροποίησαν την εικόνα συγκριτικά με το πρώτο σετ με την Ηλιούπολη να ισορροπεί και παίρνει προβάδισμα με 19-15 και 23-20 μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 25-22 χάρις σε επίθεση της Κις.

Το τρίτο σετ ήταν ένας μονόλογος για την Ηλιούπολη η οποία κυριάρχησε και ήταν μπροστά στο σκορ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έτρεξε ένα υπέρ της 10-0  (το μεγαλύτερο της φετινής περιόδου) όταν απ´ το «15» έφτασε στο υπέρ της 25-15 και παράλληλα στην ανατροπή με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ η φιλοξενούμενες ήταν μία σκιά του καλού εαυτού που έβγαλαν νωρίτερα καθώς τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση οδήγησαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ μετά το 25-14 του Αίαντα.

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος αλλά στα καθοριστικά σημεία γηπεδούχες είχαν καλύτερα τελειώματα και κατέκτησαν το σετ με 15-13.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Δύο πράγματα δεν μπορούμε ακόμη να καταπολεμήσουμε. Την εύθραυστη ψυχολογία μας και τις ομάδες που παίζουν πιο… soft. Είχαμε την τύχη να μην παίξει η Γκλιγκόροβιτς κι αυτό το μεταφράσαμε με χαμένο».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι συνέβαλε σε αυτό ο τραυματισμός της Γλιγκόροβιτς . Μετά από μια κουραστική εβδομάδα και μετά τα πέντε σετ στο προηγούμενο ματς ήταν ένα γεγονός που μας στοίχισε καθώς επίσης και το ότι δεν είχαμε διάρκεια και καλή ψυχολογία στο παιχνίδι μας»
.

Τα σετ: 26-24, 22-25, 15-25, 25-14, 15-13

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Τζούριτς, Κλίβελαντ, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου, Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου.

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Λάβδα, Γιοβάνη, Κις, Σπανού, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Μαθιουδάκη –λ, Τσουμήτα, Γκρέκα